Välkommen lärarstudent!

Vi vill börja med att säga ett stort hjärtligt grattis och välkommen till dig som kommit in på en av lärarutbildningarna vid Stockholms universitet. Här är du i gott sällskap av flera tusen andra lärarstudenter! Som student är det lätt att bli uppslukad av allt som har med böcker och föreläsningar att göra. Vi vill därför ta dig i handen, guida dig rätt och ge din utbildning ett oförglömligt mervärde.

Stockholm är Sveriges största studentstad och här lever och frodas liknande traditioner som i de mer renodlade universitetsstäderna som Uppsala och Lund. Här tänkte vi hjälpa dig att göra det enkelt att hitta till allt det roliga! Vi vill att du ska komma ihåg studietiden som rolig och att du lär känna andra som också ska bli lärare!

Under Lärarinsparquen får du bekanta dig med campus, studentlivet och ha kul medan du sätter dig in i studierna. Lärarinsparquen är två veckor lång, fylld av lekar, aktiviteter och avslutas med en sittning. Vi vet även att några av er kommer att gå på era första föreläsningar under dessa dagar och det kommer vara en del att läsa på också, så vi ser till att det finns Pluggstuga att gå till, så att man med gott samvete kan delta i roligheterna efteråt! 

Insparque kallas ibland även för “nollning”, men det begreppet får en lätt att tänka på tråkiga saker så som förnedring, kränkningar och alkoholhets. Det är dock inget vi har planerat, för det verkar ärligt talat inte så roligt – och det är ju roligt vi ska ha! Vad gäller alkohol så kommer det att förekomma, fast utan hets, vi är ju alla vuxna människor och bestämmer själva om vi vill inta alkohol eller ej.

 

Välkommen

Insparquesgeneralerna

 

För uppdateringar kring Lärarinsparquen och Föreningen Lärarstudenternas aktiviteter bör du följa oss på facebook.com/foreningenlararstudenterna och Instagram @foreningenlararstudenterna