FRÅGOR OCH SVAR

Vi arrangerar insparquen för dig! Vi vill att du ska få en kul start på dina studier på SU. Första dagarna känner man ingen, genom att delta i insparquen kommer du träffa massa människor och allt nytt blir då lite lättare och roligare.
Egentligen ingen. Inspark kallas ibland även för “nollning” - men det begreppet får en lätt att tänka på tråkiga saker så som förnedring, kränkningar och alkoholhets. Det är dock inget vi har planerat, för det verkar ärligt talat inte så roligt - och det är ju roligt vi ska ha!
Nej, det finns inga krav och tvång. Men ju mer du deltar, desto roligare!
Det var Lärastudenternas klubbmästeri (LäS KM) som tog initiativet till Lärarinsparquen. Vi saknade en ordentlig mottagningsverksamhet för lärarstudenter. Sedan 2019 är Lärarinsparquen ett officiellt utskott till Föreningen Lärarstudenterna. Generalerna som planerar allt har planerat Lärarinsparquen i ca 8 månader.
En fadder är en student som redan pluggar på Stockholms Universitet. Dina faddrar kommer att fungera som ett stöd under både Insparquen och terminsstarten. De berättar var du ska vara, vad du ska ha med dig och stöttar hela gruppen.
Om du har anmält dig via formuläret och tryckt på ”skicka” ska du få en bekräftelse på att du har anmält dig. Vi kommer senare även skicka ut och bekräfta att du har fått en plats. Om du känner dig orolig skicka gärna ett mail till info@lararinsparquen.se så hjälper vi dig.
Vi lovar, alla går runt och undrar samma sak därför är det perfekt att du befinner dig på Insparquen! Sannolikt har du flera kursare i din faddergrupp. Fråga runt vad folk läser. Det är ett perfekt sätt att starta konversationer på!
Nej, du väljer själv om du vill dricka eller inte. Vi ägnar inte oss åt alkoholhets. Med tanke på att du ska orka med allt som händer så är det klokt att ta det lugnt med alkohol.
Det finns kartor digitalt på su.se men även en del utplacerade på campus. Universitet har även en app med kartor och där du även kan söka på olika salar. Du hittar den i Appstore och på Google Play genom att söka på "SU Guide". Vi vet vi att det kan vara lite knepigt att hitta i början. Fråga gärna dina faddrar om hjälp.
Vi gillar att krångla till det med studentikos stavning. Det blir finare så. https://sv.wikipedia.org/wiki/Studentikos_stavning